Blog · Gadgets & Tech · Harti si Trasee

Recenzie: aplicația montană ,,Munții Noștri”

După cum v-am mai povestit într-un articol anterior am fost în Munții Rodnei pentru prima oară! Și ne-am gândit să testăm o nouă aplicație, marca Munții Noștri, denumită chiar Munții Noștri. Tot ce a trebuit să facem a fost să o descărcăm și apoi să luăm și arhiva cu harta munților Rodnei. Hărțile sunt realizate folosind tehnici de cartografiere moderne, adaptate tehnologiei GPS prezente pe smartphone-uri și alte gadgeturi moderne.

,,Versiunea curentă a aplicaţiei Munţii Noştri conţine:
• cele mai actuale hărţi montane ale României (hărţile nou adăugate se pot descărca individual în momentul publicării lor)
• lista traseelor parcurse cu GPS-ul
• detalii tehnice ale traseelor (dificultate, profil, lungime, urcare totală, coborâre totală, timp dus, timp întors etc.)
• descrierile traseelor cu imagini reprezentative
• descrierile obiectivelor turistice din zonă cu imagini reprezentative
• puncte de interes cu vizualizare pe categorii, pe trasee
• căutare puncte de interes şi trasee
• legendă detaliată
• nu este nevoie de conexiune la internet pentru a vizualiza conţinutul
• schimbarea limbii de afişare (română sau engleză) direct din aplicaţie
• detalii poziţionare GPS pe hartă (latitudine, longitudine, elevaţie)”

(descrierea aplicatiei de pe apple.com/us/app)

Despre date tehnice puteți afla căutând specificațiile aplicație, noi o să vă spunem doar atât: funcționează ! Ne-a dus chiar de la pensiune până la intrarea pe traseu, și apoi până în punctul cel mai avansat pe care l-am putut atinge. Pentru a-ți determina poziția e nevoie de 2-3 secunde, chiar și în zonele înpădurite / izolate.

Ce ne place: posibilitatea afișării puntelor de interes (puncte de belvedere, surse de apă, atracții turistice, avertismente, adăpost etc.), existența în Search a multor destinații populare dar și a traseelor din zonă (spre exemplu pentru Rodnei sunt incluse 26 de trasee). Detalierea acestor trasee ușurează munca oricărui călător pe munte, fiind afișată diferența de nivel, durata, lungimea, dificultatea, o mică descriere ș.a.

Ce nu ne place: singurul lucru care ne deranjează e timpul de descărcare a hărților. Dar ne-am făcut puțin timp și am descărcat toate hărțile pentru a le avea în arhiva telefonului. Tot ce putem spune e că așteptăm și hărțile pentru ceilalți munți care deocamdată nu beneficiază de una.

Ca și concluzie vă invităm să downloadați aplicația și hărțile și chiar dacă nu le folosiți atât de des să știți că la un moment dat vă vor ajuta enorm.

One thought on “Recenzie: aplicația montană ,,Munții Noștri”

  1. Bună ziua. Mi-ar plăcea ca pe viitor să pot downloada hărțile tuturor munților din România. Momentan se poate downloada doar harta munților Bucegi,Ceahlău, Ciucaș, Făgăraș – Iezer-Păpușa, Maramureșului, Piatra Craiului, Postăvaru – Piatra Mare – Baiului, Retezat și Rodnei.

    Like

Leave a comment